TEAMontwikkeling.net

De kennissite voor ontwikkeling van teams in organisaties

 
  HomeBoekreviewsTitel
Theorieën
Ontwikkelingstadia
(Bruce Tuckman)
Teams en leiderschap
(Suzan Wheelan)
Teamrollen
(Meredith Belbin)
Teamontwikkeling
(Jaco Van der Schoor)
De praktijk
Voor teamleiders
Teamcompetenties
Teambuilding
Literatuur
De Boekenkast
Artikelen
TEAMontwikkeling.net
Info over deze website
Partners
Sponsoring

Tagcloud
Belbin Teamontwikkeling Tuckman Teamrollen Fase van teamontwikkeling Boeken Leiderschap Onderzoek Online vragenlijst Groepsontwikkeling Mensen in Bedrijf Groepsontwikkeling theorie Team ontwikkeling Definitie teamontwikkeling Groepsontwikkelingstheorie Senge lerende organisatie Ideale teamgrootte

pimp je afdeling

Voor wie meer uit zijn afdeling wil halen
Auteur:
Jeroen Busscher

Vergaderingen die vaker sleur zijn dan inspiratie, nieuwe ideeën waar uiteindelijk nooit iets van terechtkomt, weerstand van de medewerkers tegen elke vorm van verandering - op sommige afdelingen lijkt een sfeer te heersen die alle creativiteit en ondernemingslust de kop indrukt. Er zit zoveel meer in, maar het komt er niet uit… Dit boek schudt ingedutte afdelingen weer wakker! Het laat zien hoe u met kleine ingrepen de bestaande cultuur van uw afdeling kunt doorbreken. Daarbij is context het sleutelwoord. Groepsgedrag wordt namelijk gestuurd door de omgeving waarin mensen werken. In 'Pimp je afdeling!' leest u hoe kleine aanpassingen in leiderschap, structuur, taak en fysieke omgeving grootse gevolgen voor uw afdeling kunnen hebben. Daarmee is het een rijke inspiratiebron voor afdelingsmanagers, teamleiders en ondernemers die meer uit hun medewerkers willen halen. Maar ook voor degenen die zélf in actie willen komen en hun collega's willen verleiden tot beter, sneller, creatiever, leuker. Dus aan de slag, pimp uw afdeling!

Doelgroep: Teamleiders, HR managers
Waardering

Bekijk en koop dit boek op Managementboek.nl Bekijk en koop dit boek op Managementboek.nl

Recensie Biblion

In dit studieboek legt de auteur uit hoe (on)gewenste groepsgedrag wordt gestuurd door vier 'krachten' in de omgeving (leiderschap, structuur, taak en fysieke omgeving) en hoe een leidinggevende van een afdeling of team bepaalde cultuuraspecten kan veranderen via deze 'krachten'. Hij benadrukt dat er geen standaardoplossingen zijn. Dus moeten de gebruikte voorbeelden (cases) ook als inspiratie voor eigen oplossingen van eigen problemen worden gebruikt. Daarom geeft hij bij de voorbeeldinterventies aan welk 'cultuuraspect' er verandert (kennisontwikkeling, teambuilding, creativiteit, inspiratie en persoonlijke ontwikkeling). De auteur begon als beeldend kunstenaar en theatermaker en gaf daarna leiding aan een bekend adviesbureau voor organisatiecultuur (Malgil) en momenteel doceert hij creatieve processen aan de HKU, en is werkzaam bij 'De Baak'. Een leuk geschreven boek, waarin duidelijk het wat en hoe van groepsgedrag wordt uitgelegd (met name de ongeschreven regels en gewoonten), en waarom, waarvoor en hoe geintervenieerd kan worden.

NBD|Biblion recensie, Drs. J.J.M. van der Heijden

Bekijk en koop dit boek op Managementboek.nl Bekijk en koop dit boek op Managementboek.nl

 

Bookmark and Share Deel deze pagina met anderen
Wij ontvangen graag uw mening over deze pagina

Email adres (waarom)

Boekreviews

Bekijk alle boeken

Tools voor Teams
Dé toolbox voor succesvolle samenwerking
   
Teams van de Toekomst
Leidinggeven aan het nieuwe samenwerken
   
NEW: Leve het Verschil!
Psychologische diversiteit benutten met de teamrollen van Belbin
   
Hoera, een conflict!
Waarom teams conflicten nodig hebben
   
Pimp je Afdeling
Praktisch boek voor managers
   
Teamrollen op het werk
Meer toegepast boek van Belbin over de Teamrollen
   
Creating Effective Teams
Over leiderschap voor teamontwikkeling
   
Teamocratie
Het geheim van (waan)zinnige samenwerking